Teniu gana? Us proposem una nova recepta amb gust de l’Anoia: una original adaptació del popular trinxat de la Cerdanya feta amb la col d’Òdena que cultiva el Joan de Cal Callu i que pots comprar a Supermas.  El restaurador Manel Pla t’ensenya com fer-la en un nou capítol del programa ‘El gust de l’Anoia’ de Canal Taronja.

Pots veure el programa aquí: https://www.supermas.cat/el-gust-de-lanoia/

 

Ingredients (per a 4 persones)

• 1/2 col d’hivern d’Òdena

• 4 patates mitjanes

• 200g de cansalada picada

• 100g de cansalada seca

• 4 rovells d’ou

• ceba crua tendra

• oli, sal i pols de romesco

 

Com ho fem

1. Netegem la col, pelem les patates i ho posem a bullir en aigua salada. (Si ho fem la nit abans les verdures seran més saboroses)

2. Ho passem ben passat pel colador i aixafem la col i patata amb una cullera.

3. Confitem l’all i la cansalada picada en oli a foc molt lent durant 20 minuts.

4. Després ajuntem i barregem la col, la patata, l’all i la cansalada. També podem afegir-hi una mica de julivert o espinacs.

5. Per fer-ho cruixent, passem el trinxat per la paella, amb un raig d’oli, fins que se’ns faci crosta.

6. Ho posem al plat i, al damunt, hi afegim el rovell d’un ou que prèviament haurem congelat sencer durant uns dies. Amb una cullera farem un foradet sobre el trinxat per poder-hi col·locar el rovell.

7. Per arrodonir el plat, hi afegim una mica de ceba tendra crua, sal gruixuda, unes llesques de cansalada cruixent que haurem fet al forn, un raig d’oli d’oliva i una mica de pols de romesco.