Ingredients

  • 1/2 kg de pèsols de Ca La Pepa (Rubió)
  • 1/2 kg de faves tendres de Ca La Pepa (Rubió)
  • ceba tendra
  • 100 g de retalls de pernil
  • 8-10 fulles d’enciam
  • 1/2 culleradeta de sal fina
  • 8 fulles de menta tallades
  • 1/2 dl d’oli d’oliva

 

Com ho fem

1. Tallem la ceba a làmines i la confitem en un cassó amb oli durant 10 minuts.

2. En un altre cassó, posem aigua a escalfar i hi escaldem les fulles de menta per fer-ne una infusió.

3. Retirem la menta de l’aigua i la refredem ràpidament en un bol amb aigua i gel.

4. Tornem a posar la menta en el cassó on l’havíem escaldat i la triturem amb una batedora.

5.  A continuació, hi posem els pèsols i els escaldem durant 2 minuts. Els retirem per refredar-los amb aigua i gel i els escorrem.

6. Repetim l’operació amb les faves. Les escaldem durant 4 minuts, les posem en aigua i gel, i les escorrem.

7. I fem el mateix amb el pèsols: els escaldem, els refredem en aigua i gel i els escorrem.

8. Tallem l’enciam i la menta.

9. En un bol ho barregem tot. Primer hi posem la ceba confitada i l’enciam i ho remenem. Hi anem afegint les favetes, els pèsols i els retalls de pernil i ho anem remenant. Finalment hi posem la menta i la sal.

10. Emplatem l’amanida i la decorem amb unes fulles de menta.

(Recepta elaborada pel restaurador igualadí Manel Pla per al programa ‘El gust de l’Anoia’ de Canal Taronja, amb la col·laboració de Supermercats Supermas)