Vols un plat bo i fàcil de fer a casa, i, a més, per compartir? Aquest mes et proposem una altra recepta amb gust de l’Anoia: uns ous de Calaf estrellats. El restaurador Manel Pla et dóna les claus per fer-los en un nou capítol del programa ‘El Gust de l’Anoia’ de Canal Taronja, amb la col·laboració de Supermercats Supermas.

Pots veure el programa aquí: https://www.supermas.cat/el-gust-de-lanoia/

Ingredients (per a 4 persones)

  • 8 ous de pagès de Calaf
  • 1kg de patata petita
  • 1l d’oli d’oliva
  • 150g de cansalada
  • sal

 

Com ho fem

1. En una olla confitem les patates senceres i sense pelar. Per confitar-les les submergim totalment en oli d’oliva a baixa temperatura fins que estiguin ben toves. Hem d’anar jugant amb la intensitat del foc, sense deixar que l’oli arranqui el bull. Comprovarem si les patates han quedat suficientment toves punxant-les amb un ganivet. (Per guanyar temps es recomana confitar les patates el dia abans).

2. Tallem les patates en trossos i els fregim, durant 4 o 5 minuts, en una paella amb una mica d’oli d’oliva fins que quedin ben cruixents.

3. Hi afegim la cansalada i ho remenem.

4. Finalment, estrellem els ous i hi afegim una mica de sal. Ho remenem fins que aconseguim una textura una mica gelatinosa.