Hola a tots! Aprofitant que estem a la primavera us explicaré quines són les fruites d’aquesta temporada, que ja comencen a regalar-nos uns colors vius que m’encanten! El fet que tinguin aquests colors va lligat amb la multitud de nutrients que ens aporten per a la salut. I, a més, estan boníssimes ! Voleu saber quines són aquestes fruites que hem d’incorporar al nostre dia a dia, i quins beneficis ens aporten ? Doncs comencem.

• Maduixes i maduixots : tenen un efecte diürètic i ens ajuden a eliminar les toxines i a alleujar la retenció de líquids. Són riques en vitamina C, bioflavonoides i antocianines, les quals li donen el seu característic color vermell. Aquests components contribueixen a eliminar els radicals lliures de l’organisme i a reduir el colesterol, i també tenen un gran poder antiinflamatori. Les maduixes i maduixots ens hidraten, ens sacien, i són molt nutritives, a més de tenir molt poques calories. Una idea original: les podem introduir en el nostre menú en forma de gaspatxo.

• Cireres: són unes grans antioxidants perquè tenen un contingut superior d’antocianines en comparació amb d’altres fruites. De fet, es considera un dels aliments amb més poder antioxidant -són molt riques en quercetina, melatonina i fitoquímics- i  són també un gran aliment depuratiu, ric en vitamina C, ferro, calci i zinc. Menjar cireres també ens ajudarà a evitar la retenció de líquids.

• Nespres: contribueixen a reduir el colesterol i els triglicèrids i milloren l’estrenyiment. Són molt diürètiques, riques en potassi, vitamina C, flavonoides, carotens i antioxidants que ens ajuden a prevenir l’envelliment. Riques en fibra i amb molt poques calories, les nespres són una molt bona opció per als nostres àpats.

• Prunes: característiques pel seu poder laxant, també són riques en ferro i vitamina C, entre d’altres.

• Préssecs, albercocs i nectarines: també amb un gran poder antioxidant, aquestes fruites ens aporten carotè, vitamina C, zinc i seleni. Les seves propietats saludables són moltes : ens ajuden a prevenir l’envelliment, milloren la salut de la vista i la pell, tenen propietats antitumorals, contribueixen a l’eliminació de líquids, ens ajuden a tenir una millor digestió i milloren l’estrenyiment.

• Alvocats: tot i que actualment es poden trobar tot l’any, l’època dels alvocats és la primavera. Ens aporten greixos saludables, potassi, magnesi, fibra i vitamina E. Són un bon aliat contra les malalties cardiovasculars perquè eviten la formació del colesterol dolent. També milloren la hipertensió, l’anèmia, la gastritis, l’acidesa i els símptomes provocats per la diverticulitis. A més, l’alvocat contribueix a mantenir de forma correcta el sistema nerviós, és a dir, ens ajuda davant l’ansietat, la depressió i el nerviosisme gràcies al seu alt contingut en piridoxina. Però això no és tot: també millora l’estat de la pell, les ungles i el cabell. Un consell a l’hora de menjar-lo? Feu-ne guacamole!

• Plàtan: també el trobem tot l’any. És una fruita que no engreixa, així que podeu introduir-lo en el vostre dia a dia com qualsevol altra fruita. Molt saciant, el plàtan és ideal per a les persones que tenen hipertensió, i també per als esportistes, ja que és ric en potassi, magnesi i vitamines dels grups B, A i C. És de fàcil digestió i es tolera molt bé, i per això també es recomana a persones amb problemes d’estómac, acidesa, úlcera … Com l’alvocat, gràcies al seu contingut en magnesi afavoreix el sistema nerviós i és un relaxant muscular.

I ara què ja en sabeu tot això, de les fruites de temporada, segur que us les deixareu perdre? Us recomano que no espereu més i les comenceu a introduir en la vostra dieta demà mateix!

Ens veiem al següent post!

Bon cap de setmana !

Maria Gil – Nutricionista Clínica i Esportiva (Nº Col: CAT0558)
http://www.mariagilnutricionista.com/