Fa uns dies vaig visitar la Cooperativa de Capçanes (Denominació d’Origen Montsant). L’Adela, una de les sommeliers del celler, ens va ensenyar i explicar, entre centenars de coses, el procés d’elaboració del vi kosher. Aquest tipus de vins són aptes per al consum de la comunitat jueva (també per al públic en general) ja que, en elaborar-los, es respecten les prescripcions rituals del judaisme i es compleixen totes les normes i condicions que ha de reunir per a la seva certificació.

En la visita vaig poder observar l’evolució ascendent que ha viscut el Celler de Capçanes i que ha donat els seus fruits en uns vins cada vegada de més qualitat, com demostra el fet que recullen cada dia més premis i mencions.

Després de tastar i valorar diferents vins, a Supermas hem ampliat l’assortiment d’aquest magnífic celler. Entre els vins de Capçanes que hem incorporat recentment destaca l’excel·lent vi kosher Peraj Ha’abib. Elaborat amb les varietats de garnatxa, cabernet sauvignon i samsó, es tracta d’un vi molt equilibrat i exuberant de fruita i de mineralitat, amb una complexitat fora del comú.

També podeu trobar ja al nostre celler dos semi-criances de mig cos, amb pas de bota, com el Mas Collet i el Lasendal. El primer s’elabora amb garnatxa, cabernet sauvignon i samsó, i destaca per ser un vi intens, amb fruits vermells suaus, i llarg en boca. El segon (garnatxa, merlot i syrah) és un vi típic garnatxa amb tot el seu caràcter. Passa 9 mesos en bóta americana i francesa.

Pel que fa a vins ecològics, al nostre celler disposem del Mas Picosa (ull de llebre, garnatxa i cabernet sauvignon) -el vi més jove d’aquesta categoria- i la nostra darrera incorporació, el Vall Calàs, un vi exquisit, que ve molt de gust i que, amb el seu vermell intens i les aromes a fruita madura, convida a beure’l. Passa 12 mesos en bota i després 3 mesos més al tanc abans de ser embotellat.

PD: Compartiu i gaudiu en companyia.

Salut!

Toni Castillo
Responsable del celler de Supermas