Hola de nou! Ara que és època d’examens finals, m’agradaria donar-te alguns consells per a aquests dies tan estressants.

En la temporada d’examens es bastant comú que els estudiants se saltin els àpats importants o recorrin a menjar ràpid i molt processat. Això no ajuda gens al seu rendiment ni a la concentració.

Evita consumir alcohol, begudes ensucrades i productes processats amb excés de sucres, sals i greixos saturats, ja que no et proporcionaran cap benefici, tot al contrari.

L’ENERGIES QUE NECESSITES

És important que proporcionis al teu cos l’energia que gasta per rendir al màxim. Aquesta energia la pots aconseguir amb verdures i hortalisses, fruita, cereals integrals i aliments amb proteïna de qualitat com el peix blau i els ous ecològics. Tots aquests aliments són rics en vitamines i minerals, que són fonamentals per al correcte funcionament del nostre organisme i ens ajuden a oxigenar el nostre cervell i a crear noves neurones.

Per afrontar aquests dies durs, en què el més important és estudiar, cal que tinguis una bona organització. Et recomano que et facis un planning setmanal on marquis les hores que dedicaràs a estudiar, a fer esport, i també les hores en què cal menjar, per evitar saltar-t’ho.

També és important que planifiquis què menjaràs en cada àpat. Així t’asseguraràs d’incorporar tots els ingredients saludables i necessaris i podràs preparar-ho. D’aquesta manera, estaràs aportant l’energia necessària per rendir al màxim en els estudis. Si no saps per on començar, un nutricionista col·legiat t’ajudarà a fer-te un pla personalitzat.

QUINS ALIMENTS EM SÓN MÉS BENEFICIOSOS EN AQUESTA ÈPOCA?

Fruits secs com nous, ametlles, crema de cacauet 100%, crema de thain …

Fruites: plàtan, maduixes, nabius, mango, alvocat …

Verdures i hortalisses: pastanaga, remolatxa, albergínia, ceba, all …

Cereals i aliments integrals: civada integral, pa integral, arròs integral, quinoa (aquesta darrera és un pseudocereal) …

Lleguminoses: llenties, hummus de cigrons …

Aliments rics en proteïnes de qualitat: ous ecològics, peix blau com les sardines, la tonyina, el salmó…

Làctics com el quefir i el iogurt natural, que actuen com a probiòtics naturals.

Aigua: mantenir una bona hidratació és essencial.

Aquests aliments et proporcionaran vitamines del grup B, D, C i E, i també minerals com el fòsfor, el ferro, el zinc, a més d’aminoàcids essencials, omega 3 i DHA (àcid essencial poliinsaturat que forma part de l’omega 3).

Tingues en compte que, per tenir un bon aprenentatge, no n’hi ha prou amb mantenir una bona alimentació, saludable i equilibrada, i una bona hidratació. També és molt important fer exercici i mantenir els hàbits de son.

Desitjo que aquests consells et serveixin i que et vagin molt bé els exàmens!

Fins al següent post!

Maria Gil Nutricionista Clínica i Esportiva (NºCol. CAT0558)

http://www.mariagilnutricionista.com/