Fer-te els teus propis panellets a casa és més fàcil del que et pot semblar. Avui et proposem una recepta per fer uns panellets boníssims amb els quals sorprendre els convidats. Bon profit!
Ingredients (per a uns 50 panellets aprox.)
· 400g d’ametlla molta
· 400g de sucre
· 150g de patates o moniatos bullits (pes net)
· ratlladura de llimona (només la pell)
· 2 ous
· 100g de pinyons (o ametlles picades, codony, encenalls de xocolata, cireres confitades, cafè …)
Elaboració
· Bullim les patates o moniatos amb la pell, ho pelem i en fem un puré. El deixem refredar completament.
· Barregem el puré amb l’ametlla molta, el sucre i la ratlladura de llimona. Perquè ens quedi ben barrejat podem utilitzar una forquilla o una espàtula.
· D’aquesta massa en fem boles i les passem per la clara d’ou batuda.
· Ho adornem amb els pinyons (o l’ingredient que preferiu).
· Pintem els panellets amb el rovell d’ou perquè els ingredients quedin ben enganxats.
· Posem els panellets al forn, a 180 graus, uns 10 minuts (quan estiguin daurats ja estan al punt).