El quefir és una beguda fermentada originària del Caucas i coneguda des de temps immemorials pels beneficis que el seu consum regular té per a la salut.

El quefir més popular és el de llet, però també n’hi ha d’aigua. Amb el nom de quefir es coneix tant aquesta beguda fermentada com el fong que intervé en la seva elaboració.  El quefir és un ferment en forma de nòduls, amb un aspecte similar al d’una coliflor, format per bactèries probiòtiques i llevats en una matriu de proteïnes, lípids i sucres.

El quefir de llet – de textura líquida i cremosa, semblant a la d’un iogurt remenat- és una beguda probiòtica: aporta bactèries benèfiques vives al nostre organisme que contribueixen a equilibrar i regenerar la nostra flora bacteriana. Per això és especialment recomanable perdre’n després d’haver patit gastroenteritis o diarrees, o d’haver fet un tractament amb antibiòtics.

El consum de quefir afavoreix la digestió i ajuda a assimilar els aliments que ingerim,  absorbint els seus nutrients, a més de contribuir a regular el trànsit intestinal. El quefir també ajuda a prevenir els dolors d’estomac i les infeccions intestinals.

Altres propietats saludables d’aquesta beguda fermentada són la seva capacitat per enfortir les defenses naturals i  per millorar el sistema cardiovascular. També està indicat per contribuir a reduir els nivells de colesterol. I, com molts altres productes làctics, destaca per la seva aportació de calci, un mineral essencial per a la salut dels nostres ossos. A se li atribueixen propietats antienvelliment.

El quefir el pots prendre sol o bé acompanyat, per exemple, de sucre de canya, melmelada, fruita, llavors, fruits secs …

A Supermas pots trobar quefirs ecològics de llet de cabra i de vaca, quefir suau, i també quefir d’aigua.