Encara no saps què faràs per aquestes festes de Nadal? Et donem una idea fàcil i elegant: una terrina de conill d’ulls negres de Conill (Pujalt). El restaurador igualadí Manel Pla t’ensenya com fer-la a casa en un nou programa ‘El Gust de l’Anoia’ de Canal Taronja, amb la col·laboració de Supermas.

Mira el programa: https://www.supermas.cat/el-gust-de-lanoia/

 

Ingredients

  • carn picada (250g de carn magra de porc, 200g de cansalada de porc i 150g de fetge de conill)
  • 2 lloms de conill
  • cansalada de porc en llesques
  • 50g de pa de motlle
  • 100g de nata
  • 2 ous
  • 1 taronja
  • fruits secs (orellanes)
  • sal
  • pebre

 

Com ho fem

1. Posem el pa de motlle en un bol i el reguem amb la nata perquè la vagi absorbint.

2. Col·loquem la carn picada en un bol i hi afegim el pa de motlle que hem remullat amb la nata, els 2 ous, els fruits secs (orellanes) i una mica de ratlladura de pell de taronja al nostre gust. Ho salpebrem i ho barregem ben barrejat.

3. Cobrim el fons i els laterals de la terrina amb els talls de cansalada.

4. Passem els lloms de conill per la paella amb una mica d’oli per marcar-los.

5. Agafem la barreja de carn, pa de motlle, ous, fruits secs i ratlladura de pell de taronja i omplim la terrina fins aproximadament la meitat.

6. Al damunt hi col·loquem els 2 lloms de conill i, després, acabem de cobrir tota la terrina amb la barreja de carn, pa, ous, fruits secs i ratlladura.

7. Amb les làmines de la cansalada tapem la terrina.

8. Coem la terrina al bany Maria. Per fer-ho, omplim una safata d’aigua i hi posem la terrina. Una vegada tenim el forn ben calent a 180º hi entrem la terrina i la deixem coure durant 60 minuts aproximadament.

9. Un cop refredada, desmotllem la terrina i anem fent talls rodons del gruix que ens agradi.

10. Ho servim en un plat acompanyat d’una mica d’amanida i regat amb una vinagreta que podem fer ràpidament amb una mica d’oli, anets i fruits secs.