El pollastre és un dels reis de la taula durant aquestes festes de Nadal. La seva carn blanca – baixa en greixos saturats i rica en proteïnes- ens garanteix un àpat deliciós i saludable. Però, quina varietat de pollastre trio? Et donem alguns consells perquè escullis la que t’encaixi millor:

Pollastre El Rei. De color groc convencional, aquest pollastre té una alimentació vegetal i més dies de criança. Destaca per la seva carn gustosa i tendra, i és ideal tant per fer al forn com a la planxa o la brasa.

Pollastre roig de pagès. Amb la seva característica cresta vermella, el pollastre roig de pagès es cria en llibertat i gaudeix d’una alimentació vegetal. Té una carn fibrada però alhora molt saborosa. Cal cuinar-lo o rostir-lo durant força hores per gaudir, així, d’una carn extremadament melosa.

Pollastre pota negra. És una raça autòctona del Penedès. El seu pes sol ser d’entre 3,5 i 4kg i destaca per la seva carn gustosa i melosa i unes cuixes excepcionals. És especialment recomanable per fer-lo al forn o rostir-lo.

Pollastre capó autèntic. Es tracta d’un gall castrat per evitar que desenvolupi en excés la massa muscular. D’aquesta manera es garanteix una carn el màxim de tendra. S’alimenta de pinsos vegetals i cereals  i té una criança d’unes 16 setmanes i un pes entre 3 i 4 kg. Se n’obté una carn noble i molt consistent, ideal per rostir i també per picar-la i fer-ne canelons.

Pollastre pota blava. Originari del Prat del Llobregat, i avalat per la Identificació Geogràfica Protegida (IGP), deu el nom al color blau pissarra de les seves potes. Té una criança mínima de 90 dies i s’alimenta en un 80% de cereals. Proporciona una carn de qualitat extraordinària i gust excel·lent. En tractar-se de pollastres molt fibrats, s’han de cuinar entre dues i tres hores, i preferiblement rostir-los.

Pollastre de pagès ecològic. De pell blanquinosa, el pollastre de pagès ecològic es cria en plena llibertat i s’alimenta de productes 100% orgànics i lliures de dioxines i transgènics. Té una criança molt lenta i el seu pes oscil·la entre 2,5 i 2,8kg. Se’n valora la carn molt saludable, tendra i agradable al paladar. El pots gaudir tot l’any als nostres supermercats, però el Nadal és un bon motiu per cuinar-lo. Una recomanació? Fes-lo al forn, cuinat sense presses, i tindràs un resultat magnífic.

Totes aquestes varietats de pollastre les trobaràs als supermercats Supermas. Te’ls tallem al teu gust i te’ls deixem a punt perquè només hagis de cuinar-los.

Bones Festes!

 

Margarida Calvo

Responsable carnisseria-xarcuteria Supermas