Aquest mes us proposem unes postres ben originals: una versió moderna del clàssic postres de músic. I, com sempre, amb molt gust de l’Anoia, ja que els protagonistes en són els fruits secs de Tousec (Sant Martí de Tous). Una recepta plena de contrastos que, un cop més, arriba de la mà del Canal Taronja Anoia i el restaurador igualadí Manel Pla.

 

Ingredients

• 2 fulles de gelatina

• 200 ml de vi dolç

• 200 g de mató de cabra

• 50 g de crema de llet o nata

• ametlles Tousec

• avellanes Tousec

• pinyons Tousec

• mel

• sal

• grans de gerds deshidratats

 

Com ho fem

1. Posem les fulles de gelatina en aigua ben freda. Un cop refredades, les traiem i les passem per un paper per eliminar l’excés d’aigua.

2. En un tassó escalfem el vi dolç i les fulles de gelatina. És molt important que no arribi a bullir. Ho posem en un plat pla i ho deixem refredar a la nevera fins que qualli.

3. En un altre recipient barregem el mató amb la crema de llet i ho passem per la batedora fins fer-ne una mousse. També la deixem refredar a la nevera.

4. Després caramel·litzem la mel escalfant-la en un tassó i hi anem tirant els fruits secs –abans haurem pelat les ametlles i les avellanes- sencers o bé tallats per la meitat. Retirarem els fruits secs amb l’ajut d’unes pinces i els deixarem en un plat.

5. A l’hora de dissenyar el plat, us proposem fer, amb una mànega, diverses muntanyes de mousse de mató sobre la gelatina de vi. Al damunt de les muntanyes hi afegirem els fruits secs caramel·litzats. Podem acabar-ho afegint-hi pinyons, uns grans de gerds, i un puntet de sal.