Hola de nou! Aprofitant que fa molta calor us parlaré, en aquest post, de com podem hidratar-nos correctament i quins aliments ens ajudaran a fer-ho.

És bàsic mantenir una bona hidratació al llarg de tot l’any, però en aquests mesos de tanta calor és importantíssim tenir-ho encara més en compte per no patir cap problema.

El cos està format per un 70% d’aigua, que té un paper fonamental en el funcionament dels nostres òrgans vitals, manté la pell hidratada, i contribueix a una bona elasticitat.

L’aigua corporal es perd mitjançant la suor, l’orina, les llàgrimes, la saliva, la femta, i per la respiració. Per això és important reposar-la amb entre 1,5 i 3 litres d’aigua i evitar, així, la deshidratació.

Però, com podem saber si patim deshidratació? Alguns símptomes que ens alertaran són el mareig, el mal de cap, la pell envermellida, la debilitat i fatiga, la boca seca i tenir poca gana.

CONSELLS PER EVITAR LA DESHIDRATACIÓ

Beveu almenys 1,5 litres d’aigua, repartit durant tot el dia. Una manera fàcil de fer-ho és beure un parell de vasos en despertar-nos -ja que ens aixequem deshidratats-, un altre vas a mig matí i mitja tarda, i un altre parell de vasos durant el dinar i el sopar. És important no ingerir-ho tot de cop, ja que se’ns podria posar malament i fins i tot provocar retenció de líquids, fet que no interessa.

No espereu a tenir set per beure. És millor beure sense tenir set per evitar la deshidratació.

• Si se us fa avorrit beure aigua sola, podeu afegir dins l’ampolla o got algunes fruites tallades per donar-li una mica de gust, ja que sempre beurem més si ens agrada el sabor.

Si feu esport heu de beure almenys 500ml l’hora d’entrenament i, depenent del tipus d’esforç, i també de si el fem a ple sol o si suem bastant, també hauríeu de valorar l’opció d’introduir sals minerals.

Modereu el consum d’alcohol ja que deshidrata.

• I potencieu el consum de fruites, verdures i hortalisses, perquè tenen molta quantitat d’aigua. Les que més ens n’aporten són : el cogombre, la papaia, l’api, el pebrot verd, la síndria, el tomàquet, la poma, els préssecs, els vegetals de fulla verda, el kiwi, la taronja, l’aigua de coco, el meló i les maduixes.

Us convido a seguir aquests consells en el dia a dia per mantenir-vos com més hidratats millor i gaudir, així, de l’estiu.

Fins al proper post!

Maria Gil – Nutricionista Clínica i Esportiva (Nº Col: CAT0558)

http://www.mariagilnutricionista.com/