Amb aquesta calor, ve molt més de gust una bona copeta de vi blanc o rosat. El vi blanc és una beguda fresca, que pot acompanyar tots els àpats i, al mateix temps, és excel·lent com a aperitiu.

Aquest tipus de vi es caracteritza per tenir poc contacte amb la pell del raïm. Segons el procés i la varietat de raïm que s’empri, el vi blanc tindrà determinades característiques que el diferenciaran en gust, aromes, color …

Els vins blancs solen ser secs o dolços. La diferència està en què els vins dolços interrompen la fermentació abans que tots els sucres del raïm es converteixin en alcohol.

Per poder gaudir de tots els matisos i aromes d’un vi blanc la temperatura recomanada se situaria entre els 6º i els 10º, en funció de si es tracta d’un vi més jove o si té més cos, i fins i tot la temperatura pot variar si té criança en barrica.

Tingues en compte que si el vi està molt per sobre de la temperatura recomanada el sabor d’alcohol predominarà i pot ser que el paladar no distingeixi més gustos. Al contrari, si el vi està més fred del recomanable, amb prou feines percebrem aromes i se’ns accentuaran els gustos àcids.

El vi rosat, de moda

Des de fa un parell d’anys els vins rosats han augmentat vendes considerablement, una tendència que tot apunta que continuarà a l’alça. A França, per exemple, una tercera part del vi que es consumeix ja és rosat.

Les tres formes tradicionals de produir vi rosat són el ‘sagnat’, per contacte amb les pellofes, i per mescla. Segons el raïm i les tècniques de producció que s’utilitzin, el color del vi pot ser un rosat més pàl·lid o més intens.

A part de ser ideal per a degustar-lo a qualsevol hora, o com a aperitiu, el vi rosat marida bé amb plats lleugers: peix, pasta, i, com no, també amb els embotits i els formatges suaus.

Si mai no has provat un rosat, et recomano que comencis amb algunes varietals que ja coneguis en vi negre i les comparis. Recorda que el millor vi és el que més satisfà el teu olfacte i paladar … i una bona manera de començar és fer-ho amb alguna cosa que no et resulti tan estranya.

Als supermercats Supermas segur que trobes el vi rosat o blanc que més t’encaixi. Constantment ampliem i renovem l’assortit de vins per intentar oferir un ampli ventall per a tots els gustos i possibilitats.

Així, que, ja ho saps, rega l’estiu amb un bon vi ben fresquet!

Salut!

 

Toni Castillo

responsable del celler de Supermas